We lopen tijdens de schooltijd samen op!

Wim Overgaauw

De eerste dag dat je je kind naar de peuterspeelzaal brengt, is een spannend moment. En in zekere zin ook een emotioneel moment voor kind en ouder. Vaak klemt je kind zich met tranen aan je vast. Jaren liepen jullie samen op: even naar buiten, naar de speeltuin, boodschappen doen.

door Wim Overgaauw

En nu het moment van uit elkaar, niet meer dat samendoen. Na het verblijf op de peuterspeelzaal komt daar weer het vreugdevolle moment van elkaar weer omarmen. Heerlijk, weer samen zijn!

De titel van deze column is We lopen tijdens de schooltijd samen op!. Dat samen oplopen, wordt algauw omgezet in alleen verder lopen. Tijdens de coronatijd was het wel zo belangrijk dat je met je kind ‘meeliep’ tijdens de online lessen, die vanuit school gegeven werden.

Ga tijdens de uitleg of bespreking naast je kind zitten en kijk samen. Zo blijf je op de hoogte van het leeraanbod en weet je wat je kind moet doen. Ga na de uitleg gerust wat anders doen, maar blijf in de buurt. Het gevoel van samen oplopen, moet juist dan niet verloren gaan. Het voorkomt angst, frustratie en een ongelukkig gevoel… .

Lees de volledige column van Wim in het magazine van Stichting Veilig Onderwijs dat in april
verschijnt. Dit is een fragment uit de derde column van Wim in de serie Je school, je lust en je leven.

De eerdere columns van Wim Overgaauw

Column II: Je school, je lust en je leven: Niet voor elk kind is leren gewoon
Column I: Je school, je lust en je leven: Terugdenken aan je schooltijd

Bestel het gratis magazine Sociaal Veilig Onderwijs