Ontslagen Hollink: angst regeert, ontwikkeling stagneert

Linda Hollink, oprichtster en directrice van kindercentrum De Buitenhoeve, is uit haar functie ontheven. Hollink liet vorige week in een nieuwsbrief naar ouders op genuanceerde wijze weten hoe zij over de coronamaatregelen dacht en hoe zij met de nieuwe maatregelen om zou gaan. Dat is haar niet in dank afgenomen.

Stichting Veilig Onderwijs is onafhankelijk en staat ook tijdens de coronacrisis klaar voor leerlingen, ouders, docenten en ander onderwijspersoneel. Worstelt u met de maatregelen, uw school, uw werktijden, uw collega’s of wilt u gewoon even een luisterend oor. Onze professionals staan u graag te woord. Stel uw vraag via  coronavraag@stichtingveiligonderwijs.nl en een van onze professionals neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Volgens Hollink zijn de maatregelen en restricties waarbinnen het weer ‘open’ mogen gaan zijn van dusdanige aard dat de leraren dit niet kunnen verenigen met waar zij voor staan.

“Open gaan binnen het pakket van maatregelen is voor ons geen optie. Wij zien ons daarom genoodzaakt nu andere keuzes te maken. Vanaf maart 2020 hebben wij ons steeds kunnen bewegen binnen alles wat er was en is het ons gelukt om de kinderen en het welzijn van de kinderen voorop te blijven stellen. Wij hebben nu het punt bereikt dat we binnen de voorgestelde maatregelen niet meer in kunnen staan voor het welzijn van de kinderen.”

Lees het volledige betoog van Hollink in de nieuwsbrief.

De directrice van De Buitenhoeve reageerde op de website van de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020 aangedaan op de ontheffing uit haar functie.