‘Wending’ ontvangt People Help the People-Award

De ouders van Livia van Beelen reiken de People Help the People-Award uit

De People Help the People-Award 2022 is toegekend aan regisseur Joop Kessels voor zijn film Wending. Kessels is hiermee de opvolger van politieagenten Stephen Hervij en Melvin Jubitana uit Almere die voor hun werk in het kader van sociale veiligheid voor de jeugd en school in 2019 de Award ontvingen.

Kessels kreeg de Award uitgereikt nadat zijn film, op de Landelijke Dag tegen Pesten, in Valkenswaard werd vertoond. De film maakte veel emoties los bij mensen in de zaal.

Voor Kessels kreeg de vertoning na afloop een onverwachte wending!

Na de film pakte Marco Oostra de muziek van de film heel mooi op met een live pianospel van het nummer Wending dat hij speciaal voor de film heeft geschreven. Daarna was het tijd voor een nawoordje. De ouders van Livia van Beelen reikten, namens Stichting Veilig Onderwijs en in aanwezigheid van Els Hendrikse, directeur bij Stichting Veilig Onderwijs, deze bijzondere award uit aan Joop.

Kessels spreekt zijn dankwoord

De People Help the People-Award is vernoemd naar de song van de Engelse singer/songwriter Birdy. Haar hit uit 2011 werd grijsgedraaid door Livia van Beelen. In maart 2012 maakte Livia na voortdurende pesterijen op 13-jarige leeftijd een einde aan haar leven. De Award wordt jaarlijks uitgegeven aan mensen, organisaties of bedrijven die zich hard maken tegen pesten. Joop is zelf al 8 jaar bezig om Wending in de lucht te krijgen, waarvan 2 jaar samen met De Peelpioniers.

Met trots en dankbaarheid nam Joop de Award in ontvangst. “Ik had echt geen idee dat ze hiermee zouden komen”, stelt hij verrast.

Daarnaast werden een paar oorkondes uitgedeeld als extraatje. Maico Veltrop nam er een ter plekke in ontvangst en vertelde hoe hij vroeger ook werd gepest. Zo geldt dit voor veel jongeren die hebben meegewerkt. “De film is niet gemaakt door professionele acteurs, maar door jeugd die zelf met pesten te maken hebben gehad. Het is echt een heel bijzonder project”, licht Joop toe.

Toen de vader van Livia zijn verhaal deed, nam Joop hem bij de hand. “Het was echt een emotioneel moment. Ik ben enorm trots dat we dit voor elkaar hebben gekregen.”

Wil jij iemand nomineren voor de People Help the People-Award? Vul dan onderstaand formulier in!