VACATURE: Manager Stichting Veilig Onderwijs

Denk jij met jouw enthousiasme en ervaring een welkome aanvulling te zijn voor onze stichting?

Stuur je motivatiebrief en cv naar directie@stichtingveiligonderwijs.nl. In de brief maak je duidelijk waarom jij de aangewezen persoon bent voor deze functie.

Kom jij uit het onderwijs, als docent, leerkracht of directeur, ben je tussen de 35 en 55 jaar en ben jij op zoek naar een andere toffe baan naast het onderwijsveld en in een snelgroeiende organisatie met een maatschappelijk doel: zoveel scholen sociaal veilig mogelijk te maken?

Ben jij in de gelegenheid om de eerste periode kennis te maken met onze stichting voor een proefperiode van een half jaar via een re-integratiebedrijf of heb je een ander mogelijkheid, zoals een WW-uitkering.

Wil je Stichting Veilig Onderwijs helpen met uitbreiden en professionaliseren vanuit een gezonde financiële basis en een stevig en doordacht beleidsplan?

Durf jij de verantwoordelijkheid te pakken over het zakelijke gedeelte van deze Stichting, en ben je minimaal 32 uur per week beschikbaar vanaf 1 september 2021?

Je bent echt het gezicht zijn van de organisatie en zal in de openbaarheid treden om het beleid van de organisatie te uit te leggen.

Els Hendrikse, directeur Stichting Veilig Onderwijs

De functie van SVO-manager heeft een coördinerende, leidinggevende, beleidsbepalende, adviserende, toezichthoudende en vertegenwoordigende kanten. Op ons kantoor in Utrecht geef je samen met de officemanager leiding aan alle vrijwilligers en de officemanager. Tevens werk je samen met onze partners in alle regio’s van het land.

Je tijd deel je dusdanig in dat je twee dagen in de week scholen bezoekt. Als manager ben je verantwoordelijk voor een gezonde financiële basis en zoek je samen met de sponsorwerver en PR-managers, onze partners en vrijwilligers naar nieuwe groeimogelijkheden voor de stichting om op een goede manier te professionaliseren.

De manager is verantwoordelijk dat een begroting goed wordt opgesteld en laat dit monitoren door het bestuur. Tevens is hij of zij verantwoordelijk voor het verbeteren van de beleidsvoering en het teambeheer. De manager legt verantwoording af aan het bestuur en bepaalt een strategische koers voor de stichting. Daarnaast heeft de manager de verantwoording in het realiseren van het maatschappelijke doel van de stichting: zoveel mogelijk scholen sociaal veilig te maken. Kortom: een uitdagende, afwisselende en flexibele baan binnen een groeiende organisatie.

Wat zijn jouw taken?
De mate waarin je financieel de touwtjes in handen hebt varieert ook: je bent deels verantwoordelijkheid voor de boekhouding en je dient hiervan verantwoordelijkheid af te leggen aan het bestuur. Je rol is adviserend naar cliënten en anderen die je contacteert.

Een belangrijk onderdeel van de functie is de vertegenwoordiging van stichting en naar meerderen of externe partijen.

Je bent echt hét gezicht van de organisatie en zal in de openbaarheid treden om het beleid van de organisatie te uit te leggen. Bovendien draag je als netwerker bij aan relevante maatschappelijke discussies om de positie van de organisatie te verstevigen.

Je hart klopt voor de stichting, het onderwijs, de vrijwilligers, medewerkers en teamleden.

De afdelingen die je coördineert zijn:

 • Kantoormedewerkers
 • Vrijwilligers​
 • Teamleden in het hele land
 • Teambijeenkomsten
 • intervisiebijeenkomsten
 • Redactie
 • Commissie iedere dag veilig onderwijs
 • PR-medewerkers
 • Fondsen en sponsorwervers (en het zoeken hiervan)
 • Stagemedewerkers
 • Boekhouding
 • Sociale media (online redacteurs)
 • Contacten onderhouden met de ambassadeurs

Je hebt verder de volgende werkzaamheden:
· Acquisitiegesprekken met scholen en schoolbesturen op locatie.
· Besprekingen met de uitgever
· Het voorwoord en andere artikelen schrijven voor in het magazine (in overleg redactie)
· Samenwerken met online redactie
· Het uitzetten van vacatures
· Sollicitatiegesprekken

Tevens coördineer je alle hulpvragen, zoals mediation, counselor, externe-vertrouwenspersoon
gastdocenten enz.

Stuur je motivatiebrief en cv naar directie@stichtingveiligonderwijs.nl. In de brief maak je duidelijk waarom jij de aangewezen persoon bent voor deze functie.