Jeugdjournaal krijgt eerste nominatie People Help the People-Award 2021

De inschrijving is nog maar net begonnen of de eerste nominatie voor de People Help the People-Award 2021 is binnen. Sam Scheffer uit Katwijk heeft het Jeugdjournaal voorgedragen.

Het Jeugdjournaal zond in september 2020 een speciale uitzending uit over pesten. Aan het woord kwamen enkele kinderen die op eenvoudige, maar soms indringende wijze vertelden hoe zij gepest worden. Ook volwassenen vertelden over wat gepest worden voor hen betekende.

Het televisieprogramma bekijkt het niet alleen vanuit het oogpunt van het kind, ook komt ‘pestprofessor’ Tessa Kaufman aan het woord, die duidelijk uitlegt wat de gevolgen van pesten kunnen zijn.

Sam Scheffer, onderwijs-assistent in het speciaal onderwijs, nomineerde de uitzending en vertelde daarbij: “Als een instituut als het Jeugdjournaal een speciale uitzending maakt over pesten, dan wil dat wat zeggen. Overduidelijk krijgt het programma signalen binnen dat pesten op school nog steeds aan de orde van de dag is.”

“Door op een rustige wijze uit te leggen wat pesten eigenlijk met je doet”, vervolgt Sam, “laat je duidelijk aan kinderen zien wat de gevolgen kunnen zijn van gepest worden.”

Er is natuurlijk ook een kwinkslag in het programma, want gorilla’s pesten op dezelfde manier als kinderen.

Kijk de genomineerde uitzending terug