Ambassadeur van Stichting Veilig Onderwijs - Stichting Veilig Onderwijs

MENU
Ga naar de inhoud

Ambassadeur van Stichting Veilig Onderwijs

Over ons, SVO > Team
Brian – Oprechtheid is het belangrijkst
 
Brian is de eerste ambassadeur van de SVO. Brian is vocalist, songwriter en producer. Een druk bezet mens. Schrijft eigen muziek (R&B, Soul, met een ‘poppy’ randje), heeft een eigen bedrijf en werkt daarnaast voor Armada music, het label van Armin van Buuren. We ontmoeten elkaar op Station Utrecht waar ik achter een kop koffie van hem wil weten hoe hij de weg naar de Stichting Veilig Onderwijs heeft gevonden.
 
“Het is eigenlijk andersom gegaan. Els Hendrikse heeft contact met mij gezocht. Dat zit zo. Ik heb op facebook behoorlijk veel volgers. Ik gebruik facebook niet alleen voor mijn muziek. Heel geregeld vraag ik ook aandacht voor sociaal maatschappelijke items.

In 2016 heb ik een stuk geplaatst over nationale dodenherdenking naar aanleiding van de discussie die toen plaatsvond over of het allemaal nog wel moest plaatsvinden en / of inclusiever zou moeten?

Daar kreeg ik veel reacties op. Positieve, maar ook negatieve. Mensen die negatief reageren benader ik altijd op een wijze waarbij dat negatieve bij de zender blijft. Ik laat mensen in hun waarde en laat mij niet meevoeren in een spiraal van confrontaties. Dat trok de aandacht van Els, die mij benaderde voor een ambassadeurschap” Op dat verzoek heeft Brian niet meteen ja gezegd. Afgesproken werd eerst maar eens een gesprek te voeren. Dat vervolgens te laten bezinken en dan pas een besluit te nemen. Brian wilde wel goed weten waar hij zich aan zou verbinden. Maar al tijdens het gesprek merkte hij dat het helemaal goed zat.
 
“Ik was vooral getroffen door de oprechtheid. Oprechtheid is voor mij het belangrijkst. En je merkte de gedrevenheid bij Els, ze wil echt heel graag iets maken van het werk van de stichting. Ik zag ook meteen dat ik bij kon dragen. Ik heb een platform, bereik veel mensen. Een stichting voor sociale veiligheid, het heeft voor jonge mensen toch een beetje de connotatie van ‘saai’, ik kan het wat spannender maken, meer ‘cool’. Via mijn bereik op social media en bij mijn optredens. Mensen zijn van mij gewend dat ik niet alleen zing, maar ook sociaal maatschappelijke zaken aansnijdt. Ik probeer mensen aan het denken te zetten”.
 
Het is de bedoeling dat de ambassadeurs ook inzetbaar zijn op scholen om met klassen en groepen in gesprek te zijn over pesten en plagen. Workshops te geven over de thematiek. Daar heeft Brian veel zin in. “Het heeft ook raakvlak met wat ik nu al doe”.
 
“Ik werk vaak samen met een dansschool voor kinderen.  Assisteer bij optredens. Dan wordt je geregeld aan je mouw getrokken door kinderen die iets met je willen delen, je in vertrouwen willen nemen. Ik voel dat goed aan. Als je zelf ervaringen met pesten met je meedraagt komt zo’n contact makkelijk tot stand. Met deze groep werk ik ook aan het samenstellen en opvoeren van grote theatershows. Vaak ook met een sociaal thema. Bij de laatste show hebben we alle kinderen laten optreden in een wit T-shirt waarop ze ‘iets’ geschreven hadden wat ze niet leuk vonden aan zichzelf. Het leidt tot hele leuke en goede gesprekken wanneer kinderen vanuit hun kwetsbaarheid reageren.”
 
Brian laat mij nog wat voorbeelden zien van onderwerpen die hij de laatste tijd via zijn facebookpagina heeft aangekaart. In het bijzonder een item over de gevolgen van pesten.
 
“In de dialoog die hierbij ontstaat met de mensen die reageren ontstaat,  is een verwijzingen naar de Stichting Veilig Onderwijs snel gemaakt. Zo kunnen wij als ambassadeurs elk vanuit ons eigen engagement en met onze eigen middelen een bijdrage leveren. Samen vormen we een mooi palet”.
 
 
Meer weten over Brian?
   
Wilt u ook een bezoekje op uw school van onze ambassadeurs? Neem dan contact met ons op.

Sandra Ammerlaan is sinds 2018 verbonden aan de Stichting Veilig Onderwijs als coach en ambassadeur.

 
“Enige jaren geleden kreeg ik het gevoel dat ik een nieuwe richting in moest slaan met mijn leven. Ik wilde mij veel meer gaan richten op persoonlijke ontwikkeling en ben een studie Neuro Linguïstisch Programmeren gaan volgen. Ik heb diverse programma’s, workshops, masterclasses en Webinars gevolgd en inmiddels ben ik NLP Master Practitioner en aangesloten bij de ABNLP. Tijdens het coachen gaan we op zoek naar dat mooie unieke stukje van de cliënt en merk ik vaak dat het proces om je mindset te "resetten" een  bijzondere reis is die leidt tot uitzonderlijk mooie bestemmingen. Ik heb een toolbox aan technieken die ik allemaal eerst zelf ervaren heb waardoor ik me goed kan verplaatsen in de cliënt. Daardoor kunnen er snel stappen gezet worden, en goede resultaten worden geboekt.”

 
“Bezig zijn met mij persoonlijke ontwikkeling betekende voor mij ook het verder ontplooien van mijn creatieve kant. Dat resulteerde erin dat ik eind 2018 met veel succes mijn eerste cabaretprogramma gespeeld heb. Door het delen van mijn persoonlijke verhaal  kan en wil ik ook het positieve verschil maken in het leven van andere mensen, op de meest verschillende manieren. Naast het professionele coachen wil ik die creatieve kant van mijzelf inzetten in de rol van ambassadeur voor de stichting. Dat kan bijvoorbeeld door het geven van cabaretworkshops aan leerlingen”
 

Sandra en Els Hendrikse delen dezelfde woonplaats en troffen elkaar tijdens een activiteit van de SVO. Ze raakten met elkaar  in gesprek en dat resulteerde erin dat Els haar vroeg of zij betrokken wilde worden bij het werk van de stichting.

 
“De gesprekken die ik met de mensen van de stichting gevoerd heb inspireerden mij. Veiligheid is zo belangrijk. Ieder mens verdient het om in een veilige omgeving te kunnen zijn, waarbij ruimte is voor ieder zijn eigen kwaliteiten, en authenticiteit. Ik hoop dat we gezamenlijk kunnen zorgen dat het in het onderwijs een veilige omgeving is voor zowel de leerlingen als de docenten.  Ik wil daar graag aan bijdragen, dat maakt ook mijn leven mooier.”
 
“Mijn motto is ‘Iedereen is een superheld’. Alleen door aangeleerde patronen en beperkende overtuigingen raken we gaandeweg een gedeelte van onze authenticiteit kwijt en het is de bedoeling die weer terug te vinden.  Vandaar dat ik mijn website www.ikbeneensuperheld.nl  heb genoemd,

‘Je hoeft niets bijzonders te doen om bijzonder te zijn’
Terug naar de inhoud